Година:
Колоездачната обиколка почва на 1 септември, правим Евро 2013 по маунтинбайк
София, 21-12-2012, БКС

БКС с нов генерален секретар

63-ата международна колоездачна обиколка на България ще се проведе от 1 до 8 септември 2013 година, реши управителният съвет на Българския колоездачен съюз.

БКС ще организира още няколко международни състезания - гран при на Добрич, гран при на София, гран при на Плевен и гран при на Ловеч.

България ще бъде домакин на европейско първенство по маунтийнбайк. Шампионатът на Стария континент по планинско колоездене ще се проведе от 4 до 7 юли в Сопот. На 14 и 15 септември сме домакини на балканско първенство по маунтийнбайк.

В края на юли и началото на август у нас ще се проведат и колоездачни състезания (писта, шосе и байк), част от 22-ата лятна олимпиада за хора с увреден слух.

Досегашният генерален секретар на колоездачния съюз Веско Михайлов бе освободен от поста. Той остава директор на международната колоездачна обиколка на България и на всички международни състезания, които се провеждат на територията на България. За временно изпълняващ длъжността генерален секретар бе избран Георги Бенчев.

 

Георги Георгиев, Мартин Грашев, Стефан Христов и селекционерът Красимир Коев.
Георги Георгиев, Мартин Грашев, Стефан Христов и селекционерът Красимир Коев.
Счупена капла попречи за по-сериозен БГ успех на световното по колоездене
София, 24-09-2012, БКС

За първи път от 6 години български колоездачи завършиха на световно първенство по колоездене. За последно наш бе стигал до финала през 2006 г., а от мондиала във Варезе през 2008-а изобщо не сме имали представител сред най-добрите. Стефан Христов завърши 95-и от 207 стартирали колоездачи в общия старт в Холандия, а Георги Георгиев остана 109-и.

Всъщност България можеше да има и представител в топ 50 на световното. Но при масово падане около 50 км. Преди финала на тежкото 261-километрово трасе пострада колелото на най-добре движещия се наш колоездач – Мартин Грашев.

„Задната капла се счупи на две, а предната се изкриви. А докато дойдат сервизните коли и окажат съдействие, вече мина много време. Иначе щяхме да имаме представител в първите 50. Груповото падане попречи и на по-добро представяне от Стефан, Георги и намиращите се в тяхната група колоездачи, чиито велосипеди бяха здрави. Тъй като при падането цялата група спря на баира. Но аз съм доволен за резултатите след едва 6 месеца работа. Момчетата караха много хубаво. А в Холандия всички специалисти отчетоха, че това е едно от най-трудните световни първенства досега. С много баири и силна конкуренция”, заяви селекционерът на националния отбор Красимир Коев.

Сред неуспелите да завършат тежкия общ старт бяха британските големи имена Брадли Уигинс, Марк Кавендиш и Кристофър Фруум. Победител стана белгиецът Филип Жилбер с време 6.10:41 часа.

Двама колоездачи, карали на 62-ата международна колоездачна обиколка на България станаха световни шампиони до 23 години в Холандия. Антон Воробьов от „Катюша” стана шампион на „часовник”, а Алексей Луценко от „Астана” взе златният медал в общия старт. У нас Луценко спечели етапа до Троян.

Георги Георгиев, Мартин Грашев, Стефан Христов и селекционерът Красимир Коев преди тръгването за световното първенство.
Георги Георгиев, Мартин Грашев, Стефан Христов и селекционерът Красимир Коев преди тръгването за световното първенство.
От световното започва план "Рио" за българското колоездене
София, 21-09-2012, БКС

Националите Грашев, Георгиев и Христов тръгват за Холандия днес

Националният отбор на България по колоездене тръгва днес за световно първенство след 4-годишно отсъствие от престижния форум. След 62-ата международна колоездачна обиколка на България селекционерът Красимир Коев реши страната ни да бъде представена от Мартин Грашев ("Несебър") и каращите за "Брисаспор" Георги Георгиев и Стефан Христов. Общият старт е в неделя.
"Досега целите ни бяха завършване. Но вече влизаме в нов олимпийски цикъл и започваме работа с мисъл за Рио още от сега. Планът ни е да изградим проектонационален отбор от 12 състезатели. В това число ще са най-добре представящите се. Но изискванията към тях вече няма да са просто завършване, а ще се увеличават с времето, за да гоним възможно най-предни класирания до следващата олимпийска година", заяви президентът на Българския колоездачен съюз Петър Бончев.
"Целта е прилично завършване. От 2008 г. не сме участвали. Работим от шест месеца, тепърва ще гоним по-големи резултати. Почваме олимпийска подготовка с 10-12 човека. За Лондон целта ни беше завършване, за Бразилия вече ще е да имаме човек поне в първите 30", заяви преди да отпътува за Холандия селекционерът Красимир Коев.
За него скандал с неповикването на Данаил Петров не съществува. Като треньор носи отговорността и не е длъжен да дава обяснения, но го направи, само защото високи цени колегата и човека Данаил Петров.
"Направих избора според своите виждания за спортно-техническо и психологическо състояние на всеки от кандидатите. Винаги ми е допадала амбициозността на Данаил. Но прецених, че сегашната му спортна форма няма да покрие изискванията на световния форум. Да, Данаил записа историческо първо участие на българин в обиколката на Испания. Но това изпи голяма част от силите му. Не пренебрегвам отличното му представяне в силната обиколка на Турция, но тя беше преди пет месеца. След това Данаил изпълни целта да завърши на олимпиадата. Но преди "Вуелтата" не стигна до финала на еднодневно състезание "Сан Себастиан". Горди сме от историческото първо участие в обиколката на Испания, но не трябва да се въодушевяваме само едното завършване там. Като селекционер имам отговорната задача да избирам най-подготвените към момента и благодаря на ръководството, че ми дава свободата да защитавам треньорските си принципи. Вярвам, че и занапред Данаил ще ми дава поводи да го включвам в състава, както бе и за олимпиадата в Лондон. Но сега съм преценил, че това е най-добрият избор за световното", обясни конкретните си мотиви Красимир Коев.
Че място за сръдни няма е категоричен Мартин Грашев. "Какво да кажа аз, като бях в разширения състав за олимпиадата в Лондон и един от титулярите. Седмица преди самия старт треньорът ми каза, че няма как да замина, при положение, че на последното състезание - шампионатът на България, се представих доста зле. Тогава не се чувствах добре за деня и изпуснах олимпийския отбор. Изглежда нормално да се обидя, но няма място за сърдене. Има си треньор. Тежката дума е негова. След като така е преценил, значи така е редно. Не ми стана много приятно, но защо да се жалвам? Приех лошата за мен новина и това, което сам съм си го направил. И продължих напред. Спортът ни е колкото индивидуален, толкова и отборен. В един отбор, макар и национален, няма ли колектив и сплотеност, няма как нещата да вървят напред", сподели Мартин Грашев.
"Не сме водеща сила в колоезденето, но с каквото можем ще помогнем. Надявам се да защитим интересите на българското колоездене и колоездачния съюз, представяйки се достойно на световното първенство. Твърде млад съм и само съм чувал за онази слава и популярност на българското колоездене преди години. Не може от раз да върнем всичко на ниво като едно време. Настанаха тежки времена покрай кризата и спортът много замря. Виждате футбола, а камо ли останалите спортове. Но с обединени усилия нещата могат да тръгнат нагоре. Влага ли се - идват успехи. Трябват и спонсори. Ние сме големи мъже и всеки има нужда от финанси. От тази година "Изида" стана спонсор на националния отбор, което е добра новина и за нас. Виждам, че се прави всичко възможно колоезденето да добие необходимата популярност", добави Грашев преди да тръгне за световното първенство.
"Със смесени чувства съм от обиколката на България. Донякъде съм доволен от третото място, но смятам, че имах сили да спечеля. Имах сили за жълтата фланелка", споделя Георги Георгиев.
"След Варезе през 2008 година, успешно завършване в Холандия ще е добро за нашата федерация, както и за нас. След това можем да търсим и по-високи резултати за следващото световно. Надявам се сега да поливаме градината и след 3-4 години да берем плодовете. Условията във федерацията и в националния отбор са коренно различни. Хората в колоезденето го виждат с просто око. Преди даже нямаше и национален отбор, всеки ходеше индивидуално на световно. Сега бяхме на лагер в Панчарево, преди лагери нямаше. Националният селекционер е човек, който разбира. Ръководството обича колоезденето и живее с неговите болки. Надявам се да възвърнат славата и след години да постигнат успехите, към които се стремят", допълни Георги Георгиев.
"Надявам се да се представим добре на световното. Маршрутът е много тежък. Виждаме, че от федерацията имат по-високи изисквания. Ще направим всичко възможно да се представим добре. От колоездачния съюз ни казаха за 4-годишния олимпийски проект. Със стремежа на самите състезатели да се развиват до Рио нивото трябва да се повиши. Би трябвало да се насочим към по-големи амбиции и да гоним по-високи резултати", сподели Стефан Христов, преди да се качи на самолета за Холандия.
Президентът на България Росен Плевнелиев се качи на колело преди старта на 62-ата колоездачна обиколка на България
Президентът на България Росен Плевнелиев се качи на колело преди старта на 62-ата колоездачна обиколка на България
Росен Плевнелиев: Вкъщи имаме 6 колелета, карам 4 пъти седмично
София, 09-09-2012, БКС
 
Президентът на България Росен Плевнелиев се качи на колело преди старта на 62-ата колоездачна обиколка на България и се зарече догодина дори да кара част от първия етап със състезателите. Държавният глава е патрон на обиколката и лично даде нейния старт с флаг. За първи път в историята стартът бе именно пред президентството в София. „Колоезденето е един от любимите ми спортове, голям привърженик съм”, призна Плевнелиев. А в приветственото си слово към колоездачи, зрители и журналисти даде и повече подробности по тази страст на своето семейство: „Вкъщи имаме шест колела”. А после уточни: „Четири пъти в седмицата отделям време да карам колело. Запален съм по колоезденето и с голям интерес ще следя обиколката на България. Като цяло обичам спортовете като такива. И плуването – под вода, над вода, скачане...тенис на маса, тенис на корт, волейбол... Но не съм привърженик на върховите постижения и преследването им на всяка цена. Но съм фен като милиони българи, на които спортът носи позитивни емоции, зарежда ни с позитивна енергия и ни подготвя да бъдем активни и здрави”, каза още Плевнелиев.

Той беше изключително подготвен и в речта си преди официалния старт. „Горд съм от това, че тази обиколка се нарежда като една от първите в Европа, заедно с Франция, Белгия и Италия, защото тя се утвърди като състезание със заслужен международен авторитет”, каза президентът и напомни, че първият старт е даден на 21 август 1924 г., когато са участвали 21 състезатели. Плевнелиев посочи още, че досега в обиколката на България са участвали отбори от 48 държави от четири континента, както и петима олимпийски и 11 световни шампиони.

Той и спортният министър Свилен Нейков получиха от шефа на колоезденето Петър Бончев велосипеди, произведени в България. А след това сложиха върху ризите си и трика на националния отбор в бяло-зелено-червено.

Веско Михайлов, Георги Бенчев и шефът на колоездачния съюз Петър Бончев (от ляво на дясно)
Веско Михайлов, Георги Бенчев и шефът на колоездачния съюз Петър Бончев (от ляво на дясно)
Росен Плевнелиев дава старта на колоездачната обиколка на България
София, 30-08-2012, БКС

250 000 лева струва организацията, "Аурубис" генерален спонсор за трета година

Лично президентът Росен Плевнелиев ще вдигне флага за старт на 62-ата международна колоездачна обиколка на България. За първи път най-престижното колоездачно състезание у нас ще стартира пред президентството. Държавният глава ще постави началото на тура на 9 септември (неделя) в 10 часа. На откриването ще присъства и спортният министър Свилен Нейков.

Цялостната организация на обиколката струва 250 000 лева. "150 000 лева са преведени от министерството на спорта. И подчертавам - преведени, а не, че ги чакаме. Тоест няма място за сравнения с миналата година, когато до последно обиколката беше под въпрос. Но сериозна заслуга за организирането й и постигане на високо ниво има генералният спорнсор "Аурубис", който се проявява като голям приятел на българското колоездене вече трета година", заяви директорът на 62-ата колоездачна обиколка Веско Михайлов.

"Благодарим на Българския колоездачен съюз за доброто партньорство. Нашата компания води активна социална политика, в чийто фокус попада подкрепата и стимулирането на "зелени" спортове като колоезденето. Международният авторитет на обиколката е гаранция за трайните ни ангажименти и оказваното от нас съдействие. Нека състезанието бъде изпълнено с приятни изживявания, спортменски дух и борбеност. Ще се видим по време на етапите", заяви изпълнителният директор на "Аурубис България" Никола Треан.

След едногодишно прекъсване сред спонсорите на колоездачната обиколка се завърна и "Тойота".

По правилник на международната федерация (ЮСИ) за състезание от категория 2,2 наградният фонд за генералното класиране е в размер на 50% от общата сума от всички етапи, разпределена от 1-о до 20-о място. 7% от сумата от всички награди се удържат за фонд "Борба с допинга и здравословен спорт".

"Към обиколката на България имаше огромен интерес и ще участват 21 или 22 отбора. Заявките бяха много повече, но сме ги ограничили. Показателно е, че сред участниците са и 5 национални отбора - на Германия, Украйна, Сърбия, Швейцария и шампионът на Африка Мароко", съобщи организационният директор Георги Бенчев.

"Участие в обиколката на България ще вземат всички водещи български колоездачи, без Данаил Петров, който кара на "Вуелтата" в Испания", добави Георги Бенчев.

В надпреварата се включват 4 български отбора - "Несебър", "Цар Симеон", "Хемус" и "Бургас". За румънския "Тушнад" ще кара Евгени Балев, а за турския "Брисаспор" - Георги Георгиев и Стефан Христов.

 

ЕТАПИ НА 62-АТА МЕЖДУНАРОДНА КОЛОЕЗДАЧНА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ

I. Етап: София - Златица - 68 км.

Старт - 10,00 ч., Финал - 12,00 часа - 9 септември 2012 г.

II. Етап: Златица - Троян - 93 км.

Старт - 15,30 ч., Финал - 17,30 часа - 9 септември 2012 г.

III. Етап: Троян - Габрово - 100 км.

Старт - 15,30 ч., Финал - 17,30 часа - 10 септември 2012 г.

IV. Етап: Габрово - Трявна - 113 км.

Старт - 15,30 ч., Финал - 17,30 часа - 11 септември 2012 г.

V. Етап: Трявна - Стара Загора - 97 км.

Старт - 15,30 ч., Финал - 17,30 часа - 12 септември 2012 г.

VI. Етап: Стара Загора - Бургас - 170 км.

Старт - 13,30 ч., Финал - 17,30 часа - 13 септември 2012 г.

VII. Етап: Бургас - Шумен - 217 км.

Старт - 12,30 ч., Финал - 17,30 часа - 14 септември 2012 г.

VIII. Етап: Шумен - Добрич - 176 км.

Старт - 12,30 ч., Финал - 17,30 часа - 15 септември 2012 г.

Мирослав Минчев от
Мирослав Минчев от "Спринт" (Разград) заедно с треньора си Денчо Денев
Пистар от Разград счупи дългогодишен рекорд в колоезденето
София, 21-08-2012, БКС

България вече има своята голяма надежда в колоезденето на писта - 23 годишният Мирослав Минчев от Разград. По време на държавният личен и отборен шампионат по колоездене на писта състезателят на СКК "Спринт" (Разград) счупи 8-годишен рекорд на Радослав Константинов от "Несебър" в дисциплината 1000 метра от място.

Мирослав Минчев взе дистанцията за 1:05,57 мин. Върховото постижение на Радослав Константинов от 2004 г. бе 1:06,39 мин.

Постижението на Мирослав го слага като възможности в топ 10 Европа и дава надежди за европейското първенство в Литва през октомври. Още повече, че рекордът е постигнат на столичния колодрум, а при каране на дървена писта времето ще е още по-добро.

"Изобщо не мислех, че ще е рекорд. Докато мой съотборник не започна да вика: "Рекорд, рекорд". Много съм щастлив, защото знам колко труд хвърляше Радослав да постави неговия. Доста пъти съм разгръщал книжка с рекорди на колоезденето ни и съм се радвал на постижението на Радослав. Бях на 15 години, когато той постави неговия. Тогава аз карах за 1:11, 1:12, 1:13 мин. И се питах как го е направил. Хубавото е, че с това време подобрих и рекорда му на закрито от 1:05,96 мин.", разказва първите си впечатления Мирослав Минчев.

"Честно казано, очаквах по-силен резултат на 200 метра, а не на 1000, защото миналата година имах по-силни изяви на 200. Но нещата се размениха", допълва той.

Мирослав ще е голямата ни надежда от предстоящите световни купи. Първо предстои такава в Чехия, а после в Австрия. "Заминавам с повече самочувствие и по-големи амбиции. В Чехия дисциплините са 200 метра и "Керин". Повече очаквам от Австрия, където ще се кара и на 1000 метра. А и там вече имам челни класирания, мястото е много хубаво. Дано започна да нося радостни новини за България от спринтовете на писта", споделя още Минчев.

Той започва да тренира преди точно 10 години в Разград. В момента е студент в НСА и му предстои държавен изпит.

На държавното първенство той спечели и дисциплините Бързина чрез отстраняване и италианско преследване.

 
Наш колоездач със сребърен медал в Белград
Белград, 06-08-2012, БКС

България спечели сребърен медал от Балканското първенство по колоездене в Белград. Валери Иванов, който в сряда ще навърши 16 години, завърши втори в индивидуалното бягане по часовник за юноши. Шестата позиция в дисциплината е за друг български талант, роден през 1996 г. - Николай Михайлов.

Треньорите Красимир Коев и Живко Димитров тръгнаха с шестима български колоездачи за Европейското първенство за юноши старша възраст и състезатели до 23 години в Холандия. За България на Евро 2012 ще карат Йовчо Йовчев, Александър Алексиев, Минко Донковски, Дамян Костадинов, Минчо Дончев и Владимир Русенов.

Спас Гюров, Красимир Коев и Данаил Петров на колодрума в София след завръщането си от Лондон
Спас Гюров, Красимир Коев и Данаил Петров на колодрума в София след завръщането си от Лондон
Колоездачите се върнаха с план българин да е в топ 15 в Рио
София, 02-08-2012, БКС

Българските колоездачи, чието състезание беше още в деня след откриването на олимпийските игри, първи от родните спортисти се завърнаха в София. Данаил Петров стана първият българин, завършил общия старт от 36 години насам - след Стоян Бобеков през 1976 г. в Монреал. Спас Гюров помагаше на по-опитния ни състезател и напусна състезанието преди последния етап след карани 200 от 250 километра по олимпийското трасе.

"Поставената ни цел беше да завършим, което не се е случвало на български колоездач на олимпиада от много години. Лично за мен целта не беше само това. Но все пак изпълнихме задачите и пристигнах на финала в първата група и само на около 40 секунди след победителя. Това е много важно за колоезденето в България, което в последните години е в тежка ситуация. Занапред вече ще търсим по-добри резултати. Все пак целта ни в Лондон - да се завърши, беше изпълнена. И то в първа група. Без травми, падания, пукане на гуми", заяви Данаил Петров след връщането си в България.

"И самите 250 километра от олимпийското трасе бяха тежки, но най-тежкото в цялото състезание беше публиката. По трасето е имало над един милион зрители. Много е колоритно, но постоянно имаше голямо напрежение. Отвсякъде идваха звуци, викове, крясъци. Главата ти може да се пръсне", разказва впечатленията си Данаил.

"Никой не очакваше цялата компактна група от 30-ина колоездачи, които се движеха на 25-30 секунди след водача, да стигнат до финала. Всички очакваха, че британците ще стигнат първи, за да спечели Кавендиш. И също белгийците да помогнат на Том Бонен. Но той пък спука гума 11 километра преди финала. Победата на Винокуров му е добре дошла преди отказването от големия спорт, за което поне самият той спомена. Предстои да видим дали наистина ще се откаже", коментира развитието на състезанието Петров.

На него му предстои да кара в "Класика де Сан Себастиан" и след това на обиколката на Испания, където ще стане първият българин на "Вуелтата".

"Там вече ще имам по-големи амбиции. Много е различно - многоетапно състезание, можеш един ден да си зле, другият да си добре. А на олимпиадата всичко е за един ден", добави Данаил Петров.

"Спас ще си извади поука от тази олимпиада и занапред ще е далеч по-добре. Момчето ми помагаше. Кара много добре", каза той за съотборника си в националния.

"Умората накрая си каза думата. Това беше причината да не стигна до финала. И бързото каране. 90 процента от групата са професионалисти на много високо ниво", коментира Спас Гюров. "Помагах с каквото мога на Данаил. Целта ми беше да завърша, но и много по-добри колоездачи от мен не завършиха на олимпиадата", добави той.

"Това мое участие беше голяма мотивация за мен - и за бъдещите големи състезания, и за следващата олимпиада. А и за самия ми начин на подготовка. Вече направих сравнение с големите колоездачи. Има какво да се желае от подготовката ми занапред. Но имам амбиция да ги гоня", зарече се младият ни колоездач.

"Доволен съм. Бих казал, че и двамата ни състезатели се представиха добре. Спас Гюров помагаше на Данаил Петров. Спас е млад, още не е толкова опитен, но съм доволен и от двамата. Занапред вече имаме проект, по който ще действаме. Имаме 10-12 колоездачи, които сме набелязали за следващата олимпиада в Рио де Жанейро. Започваме работа за нея отсега, за да имаме постижение - поне да вкараме наш човек в 15-ицата", коментира треньорът на националния отбор Красимир Коев.
Колодрумът във Видин
Колодрумът във Видин
След над 20 години пак се състезават на колодрума във Видин
Видин, 28-07-2012, БКС

Видинският колодрум отново отвори врати за състезания, повече от 20 години след като е бил използван по своето предназначение. Днес там стартира държавният личен и отборен шампионат за юноши старша възраст на писта от календара на българския колоездачен съюз (БКС). Състезанието включва дисциплините летящ старт, индивидуално преследване, бързина, италианско преследване и отборно преследване.

Колоездачна надпревара от подобен ранг се провежда за първи път във Видин. Състезанието предизвиква сериозен интерес, тъй като видинската писта има славата на най-стръмната в България.

Колодрумът бе приведен в нужния за подобен ранг състезание вид с основна помощ на общината и местни неправителствени организации. А самите местни колоездачи се заеха с разчистването на растителностто около и вътре в колодрума, със запълването на пукнатините на пистата и нейното очертаване.

Видинският колодрум е построен на основите на градската крепостна стена, а главният му вход е запазена порта от стената.

Председателят на колоездачния съюз Петър Бончев приканва представителите на клубовете да получат обещаните от него велосипеди на столичния колодрум
Председателят на колоездачния съюз Петър Бончев приканва представителите на клубовете да получат обещаните от него велосипеди на столичния колодрум "Сердика".
Колоездачният съюз раздаде 100 велосипеда на клубовете
София, 17-07-2012, БКС

Председателят на Българския колоездачен съюз (БКС) Петър Бончев връчи 100 велосипеда в бяло-зелено-червено на клубовете, развиващи колоезденето у нас. При поемането ръководството на съюза Бончев обеща да подсигури въпросните велосипеди, без да харчи от бюджета на БКС. И днес изпълни обещанието си. Колелетата бяха разпределени по предварително фиксирана точкова система, базирана на постигнатите резултати в шампионатите за деца и юноши.

"Това е важна крачка за колоезденето ни. Една от първите, които правим - помагайки на талантите ни да стъпят по-здраво на педалите и да тръгнат с по-голяма увереност и удоволствие да преследват резултати. Надявам се един ден да берем плодовете от това. Но за по-генерални успехи трябва още много ежедневна работа и сериозни действия, които ние сме готови да свършим", заяви Петър Бончев

Връчването на велосипедите се състоя на столичния колодрум "Сердика" в Борисовата градина. Преди да дойдат да получат бонуса от колоездачния съюз, представителите на клубовете взеха участие в общото събрание на БКС.

В Управителния съвет на БКС влязоха двама нови членове - Иван Колев от НСА и специалистът по планинско колоездене Николай Титев. Беше създадена и комисия по планинско колоездене. За председател бе определен именно Николай Титев.

"Беше направен отчет какво сме получили и какво сме изразходвали от началото на годината. И понеже обещахме пълна прозрачност, отчетите ще бъдат изпратени по пера на всички клубове", обяви още Петър Бончев.

Ще има промяна в заключителните два етапа от предстоящата 62-а международна колоездачна обиколка на България. Това е наложено, защото Шумен няма да може да приеме колоездачите. Кметът на града е обявил, че няма да има финансови средства, с които да се обезпечи преминаването на престижното колоездачно мероприятие през Шумен.

Предпоследният - седми етап, и последният - осми етап, от 62-ата международна колоездачна обиколка на България бяха Бургас - Шумен и Шумен - Добрич. "Работим по вариантите Шумен да бъде сменен с Варна или Търговище", разясни Петър Бончев.

ПОСЛЕДНИТЕ 4

писта
планинско колоездене
МТБ - DHI

писта
шосе

ГАЛЕРИЯ
НАШИТЕ СПОНСОРИ